fbpx

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is Bloot voor Brood?

De horeca zit in zwaar weer door de maatregelen als gevolg van het coronavirus. Het Bloot voor Brood initiatief creëert op een leuke, creatieve maar vooral ook verleidelijke manier meer aandacht voor de situatie in de horecasector. De verkoop van de kalenders en extra sponsorgeld zorgen voor een (kerst)extraatje.

Horeca professionals; chefs, ondernemers, bartenders en bediening gaan letterlijk en figuurlijk ’bloot voor brood’ op de foto. Van deze foto’s is een prachtige kalender met een verleidelijk randje gemaakt. De opbrengsten van de verkoop (minus druk- en verzendkosten) aangevuld met sponsorgelden vormen samen de opbrengsten pot. Deze pot wordt verdeeld onder 162 horecazaken die zich hiervoor kunnen aanmelden. De eerste twaalf plekken zijn natuurlijk vergeven aan onze helden!

Welke horecazaken en horeca professionals doen mee?

12 mooie horecazaken in verschillende steden steunen het Bloot voor Brood initiatief. Onze modellen zijn allen werkzaam in de horeca. Van chefs, horeca ondernemers, bartenders tot bediening. Man en vrouw, groot en klein en bekend bij een landelijk of lokaal publiek. Ze steunen allemaal Bloot voor Brood en gaan letterlijk bloot voor brood.

Volg ons op Instagram en ontdek wie er allemaal meedoet!

Hoe kan ik helpen?

Jij kan je steentje bijdragen door de Bloot voor Brood kalender te kopen. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven aan vrienden of familie! Pre-order de kalender nu hier op de website, www.blootvoorbrood.nl. Natuurlijk vinden we het tof als je het initiatief ook deelt op social media, gebruik dan de hashtag #blootvoorbrood

Waar kan ik de kalender kopen?

Vanaf 29 november kun je pre-orderen op www.blootvoorbrood.nl. Als je wilt dat de kalender op tijd onder de kerstboom ligt, moet je deze uiterlijk zondag 20 december bestellen.

Wanneer ontvang ik de kalender ?

Op 15 december is de eerste kalender van de band gerold. De eerste batch is op 17 december verzonden! Alle binnenkomende bestellingen verwerken we dagelijks. We houden zelf aan: voor 20 december besteld, voor kerst in huis, maar zijn natuurlijk wel afhankelijk van PostNL tav de levering.

Wat kost een kalender?

De kalender kost € 16,95 excl. verzendkosten.

Kan ik de kalender naar iemand anders sturen?

Jazeker, je kunt zelf het afleveradres aangeven bij je aankoop. Zo geef je de kalender dus gemakkelijk cadeau! 

Kan ik het initiatief volgen op social?

Dit kan niet alleen, dit raden we ook nog eens heel erg aan: Op onze Instagram & Facebook krijg je een kijkje achter de schermen en vertellen we je meer over de deelnemende zaken. Alles delen mag, graag zelfs, gebruik dan de hashtag #blootvoorbrood

Waar gaat het geld naartoe?

Het Bloot voor Brood initiatief creëert op een leuke, creatieve maar vooral ook verleidelijke manier meer aandacht voor de situatie in de horecasector. De kalenderverkoop (minus druk- en verzendkosten) en de sponsorgelden vormen de pot. Deze pot gaat naar onze 12 kalender-helden én 150 gedupeerde horecazaken.

Hoe wordt de pot verdeeld?

De opbrengsten van de verkoop van de kalender (minus druk- en verzendkosten) aangevuld met sponsorgelden vormen samen de pot. De kosten voor de ontwikkeling (o.a. fotografie, design) en de marketing en communicatie van de Bloot voor Brood kalender zijn voor rekening van Foodl.

De hoogte van ‘het extraatje’ voor de deelnemende horecazaken is afhankelijk van het succes van het initiatief. De pot wordt verdeeld onder onze 12 helden én 150 horecazaken die zich kunnen aanmelden om mee te delen. De verdeling is als volgt; 10% van de totale pot gaat naar de 12 kalender-helden en 90% wordt verdeeld over de andere 150 deelnemers.

Wie zijn de sponsoren?

We zijn super blij met de bijdrage van onze sponsors. Benieuwd wie onze sponsors zijn? Kijk hier

Hoe kan ik mijn horecazaak opgeven?

Horecazaken kunnen zich hier aanmelden. Een paar belangrijke voorwaarden zijn natuurlijk dat je een horecazaak hebt (met bijbehorende KVK inschrijving) en dat je het Bloot voor Brood initiatief deelt op je social kanalen met een link naar www.blootvoorbrood.nl. Want hoe meer mensen dit gaan delen, hoe meer mensen de kalender gaan kopen en hoe groter de pot! Lees hier alle voorwaarden voor deelname.

Wat als zich meer dan 150 zaken aanmelden?

Naast de 12 helden die in de kalender staan, is er plaats voor max. 150 horecazaken. Als deze 150 plekken gevuld zijn, zal het inschrijven niet meer mogelijk zijn. Er is dus helaas geen plek voor meer dan 162 zaken.

Kan ik als consument mijn favoriete horecazaak opgeven?

Als consument en fan van je lokale horeca kun je je favoriete horecazaak tippen over dit initiatief. Deel deze website of ons Instagram account en laat jouw favoriete horecazaak zichzelf aanmelden op: www.blootvoorbrood.nl

Kan ik als consument zelf bepalen naar wie mijn opbrengst gaat?

Nee, dat kan helaas niet. De pot wordt eerlijk verdeeld onder de deelnemende horecazaken.

Kan ik ook doneren zonder een kalender te ontvangen? 

Dat kan zeker! Alleen moet je voor deze optie nog even geduld hebben. Dit zal heel binnenkort een mogelijkheid worden op onze website. Houd het in de gaten dus!

Over Foodl

Foodl is opgericht in 2019 met de wens meer transparantie, openheid en gemak te brengen binnen de foodservicesector. Foodl is de eerste open marktplaats waar horeca professionals op één plek kunnen bestellen bij leveranciers naar eigen keuze. Ons doel? Het leven van horeca professionals; chefs, bartenders en horecaondernemers gemakkelijker maken door alles wat zij nodig hebben op één plek aan te bieden. Ons innovatieve platform brengt professionals en leveranciers samen en maakt het bestellen van producten een stuk eenvoudiger. Daarnaast helpen wij graag. Daarom bieden we diensten aan rond zaken als distributie en digitalisering. Dit doen we door gebruikers van het platform te koppelen aan partners. Want met z’n allen weten we meer dan in ons eentje. Meer informatie op www.foodl.nl

Waarom heeft Foodl dit geïnitieerd?

Bij Foodl houden we van creatief, nieuw en anders! Wij zijn een online platform voor de horeca en dragen daarom de horeca een extra warm hart toe. Wij denken dat extra aandacht voor de situatie binnen de horeca niet misstaat, maar dit behalen met een verleidelijke blik én een lach vinden wij het allerbelangrijkste (want ja, wat vinden we het tof om hier aan te werken). Positiviteit is iets wat iedereen kan gebruiken. En daarom hebben wij in samenwerking met 12 horeca-helden en partners het Bloot voor Brood initiatief opgezet.

Ik wil meer informatie

Vragende mensen zijn te helpen en dát doen we graag bij Foodl. Stuur ons een berichtje en we gaan je zo goed als mogelijk helpen.

Voor persvragen emma@blyde.nl

Alle andere vragen info@foodl.nl

The making off

De Bloot voor Brood kalender is gemaakt samen met onze partners.

Over ons

De Bloot voor Brood kalender is een initiatief van Foodl. De open marktplaats voor de horeca

Contact

Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
info@foodl.nl
0800 2200 333
Pers: emma@blyde.nl

%d bloggers liken dit: